Kartonska kuhinjska polica - II deo

Nakon dve noci polako se konstrukcija privodi kraju. Sve nekako sporo ide a ja bih da imam magicni stapic. Jos uvek sam dosta zadovoljna trenutnim rezultatom, ima gresaka tu i tamo ali se uzdam u presovani karton kojim oblazem zavrsni deo. Licno mi se ne dopada efekat lepljenja novina kako bi se prekrile neravnine koji lepenka pravi, presovani karton nasuprot daje savrsenu ravninu. Evo kako to izgleda, na pojedinim mestima je presovani karton vec prilepljen, mada nisam sigurna da se razlika moze uociti na slici. Evo kako je to najpre izgledalo prekjuce.

After two nights, the construction is taking its end. It goes really slowly and I wish I had a magic stick. I am still satisfied with results obtained, there are some small mistakes but I put all my hope in the pressed carton which I used at last in order to cover whole construction. I do not like effect produced by newspaper glued over it, the pressed carton gives a perfect surface. I have already glued the pressed carton on some places, but I am not sure if the difference can be noticed. This is image of how it looked day before yesterday.

Naravno, moj divni pomocnik je stalno tu da pripomogne ako negde zapne. A obicno zapne, tu negde oko njene sapice.

My wonderful assistant is always there to help if something goes wrong.



Danas izgleda ovako. Jos par dana i konstrukcija je gotova.

Today it looks like this.  Few days left to finish the construction.

Comments

  1. cime secete karton, posto znam da je dosta debeo. da li lepite karton nekim lepkom ili samo spajate trakama? kojom bojom farbate karton?
    inace ovo su fenomenalne ideje svaka vam cast zadivljena sam

    ReplyDelete
  2. Karton secem skalpel nozem (onaj za tepih, ili onaj koji koriste moleri). U prvoj fazi koristim lepak za plastiku kako bih spojila delove. Svi spojevi moraju da se oblepe trakom. Nakon toga, pristupa se prvoj fazi impregnacije, premaze se sve u vodi razredjenim drvofixom (manje vode, vise drvofiksa). Kad se sve to osusi, onda se napravi smesa od drvofiksa, kita za drvo, gita za zidove, malo lanenog ulja i vode. Smesa treba da bude dovoljno gusta da se bez problema moze razmazati cetkom, a opet ne i previse retka. Ja to sve smuckam odokativno, trudim se da svega bude podjednako, a vode po potrebi. Kad se to osusi, sve ismirglam kako bi se neravnine eliminisale. Koristim akrilne boje - i to za beton, one su jeftinije, a jako su dobre - kako asortiman tih boja i nije neki, onda kupim tonere za zidove, te sama muckam boju koju bih htela. Na kraju obavezno prelakiram akrilnim lakom i onda stojim jos pola sata da uzivam u prizoru:). Nadam se da sam pomogla, za sve sto Vas jos interesuje, tu sam. I hvala na komplimentima

    ReplyDelete

Post a Comment