Kako da napravite DIE-segual suknju

Svecano obecavam da cu se truditi da svoje radove pazljivo dokumentujem i sto vernije prenesem citaocima ovog bloga.
Opet sam sila suknju a la Desigual, pa sam to delimicno i uslikala. Ono sto nisam, skiciracu. Sta da radim, ponese me, i dok se okrenem, shvatim da nisam dokumentovala proces...
Valjda cu jednom nauciti da ne brzam, i ne srljam...
Uglavnom, za jednu takvu suknjicu, koja seze do kolena potrebno vam je sveukupno oko 1m20 pamucne trikotaze.
Ja sam koristila 4 razlicite boje istog materijala po kvalitetu.
Izmerite najpre obim kukova, pa podelite sa 2 i dobijeni rezultat jos jednom sa 4. Tolika vam je sirina jednog dela u kuku.
Kad isecete materijal, to izgleda ovako - ne zaboravite, treba vam 2 komada za napred i nazad:

I tako sva cetiri materijala iseckate na iste delove


Nesto mi se ova kombinacija nije dopala na prvi pogled, pa sam resila da dodam tracice od jakoo tankog sivog pamuka izmedju pojedinacnih delova. Naravno, taj deo mozete i da izostavite.

Kako je pamucna trikotaza dosta nezgodna za rad, iz prostog razloga jer se tegli, kad isecete komad on se odmah uvrne, potrebno je traku pazljivo rasiriti po donjem delu.


Zatim preko trake i donjeg materijala, stavite gornji deo i to zajedno prosijete (ako ste pocetnik, savetujem obavezno fircanje!)


I tu sam se zanela:))) Zaboravila da fotografisem! Al probacu da objasnim recima. Sve kad spojite, svih 8 delova izmedju kojih se nalaze trake, ostalo vam je jos da napravite pojas. Ja odmerim duzinu pojasa na sebi, napravim jednu traku zeljene sirine  koju najpre spojim tako da dobijem 'krug', pa ga presavijem na pola i prostepam za gornji deo.


Porubiti po zelji. Ja obicno stavljam jos dodatnih tracica, onoliko koliko mi zivaca preostalo tog dana ili momenta. Ovako to izgleda na kraju.




Comments

Post a Comment