Kako napraviti vrata od kartona

Velika muka mi je bila da saznam kako uspesno da integrisem vrata od kartona na kartonski namestaj. Ima tu raznoraznih resenja ali mi se nijedan nije svideo bas. Dok nisam procitala na blogu od Marie Krtonne cijoj umesnocu u izradi kartona ne mogu da se nadivim dovoljno.

Primenila sam istu proceduru, kao i Marie, samo sam dodala dva nova detalja.
  • Naime, u unutrasnjost vrata sam prilepila tkaninu, koja ce dodatno stititi karton od eventualnog cepanja. Ja sam se odlucila za lepljivo platno koje je samo po sebi pomalo elasticno. Prilepila sam ga razredjenim drvofiksom, ostavila da se osusi i apsolutno sam zadovoljna efektom. Tkanina se u potpunosti stopila s kartonom i mislim da ne bi trebalo da dodje ikad do ostecenja.
  • Prosirila sam bocnu duzinu koja se lepi u unutrasnjost namestaja za stvarnu duzinu i visinu bocne strane. Ne znam da li je to stvarno bilo potrebno, ali meni daje osecaj boljeg ojacanja.
Ova veca vrata jos nisu gotova ali sam manja vec uradila. Rezultat mozete pogledati ovde.

Comment réaliser une porte en carton

J'avais vraiment un problem d'implementer la porte dans un meuble en carton. Il y en a quelques solutions que j'ai pu trouver sur l'Intrenet mais aucune ne me satisfait pas. Et là, je l'ai trouvée sur le blog de Marie Krtonne, qui fait un meuble en carton tellement magnifique, que je reste absolument fascinée par la beaute et la précision de création.
 
Je suivais les instructions de Marie mais aussi j'ajoutais deux choses nouvelles.

  • J'ai fixé un morceau de matériau à l'intérieur de la porte, afin de la protéger des dommages possibles. Je me suis décidée d'user Vlieseline qui est un peu élastique. Je l'ai fixé avec la colle à bois diluée avec un peu d'eau, je laisse sécher et j'étais absolument satisfaite de l'effet obtenu. Le Vlieseline est bien fondu dans le carton, donc je pense qu'il est maintenant très bien protégé.
  •  J'ai prolongé la longueur du côté qui devrait être fixée à l'intérieur de meuble et j'ai pris la dimension réelle de la partie latérale - largeur et hauteur. Je ne suis pas vraiment sûre si cela est absolument nécessaire, mais de toute façon j'ai le sentiment que la porte sera mieux fortifiée.





Cette grande porte n'est pas encore implementée, mais j'ai fait la petite. Voilà le résultat.

Comments

  1. Hmmm... I ja se trenutno mucim s jednim vratima. Platno kazes?

    ReplyDelete
  2. Pa pravo da ti kazem, ni sama nisam sigurna, ali znam da su pre ljudi platnom ucvrscivali vrata (valjda dok se sarke nisu pojavile:))). Trenutno lepo rade, a kad prodju citavu proceduru impregniranja i farbanje, nesto stvarno mislim da im nis nece biti... Jedino vreme i bahato ponasanje, ali to osteti i drvena vrata. Pusa

    ReplyDelete
  3. Oduševljena sam tvojim blogom, kakve ideje!

    ReplyDelete
  4. Hvala Fikreta, drago mi je da ti se dopada. Eh, da dan traje bar 72 sata, il' da barem ne moram spavati, bilo bi tu jos mnogo toga za reci. Al' nadam se da ce se to uskoro promeniti na bolje. Pozdravcic

    ReplyDelete

Post a Comment